Elämän tarkoituksen äärellä

Ihmisen kaksi tärkeintä päivää ovat päivä, jolloin syntyy, sekä päivä, jolloin saa selville, miksi on syntynyt tähän maailmaan. – Mark Twain

Minulle nuo päivämäärät ovat oma syntymäpäiväni 13.9. sekä 30.5., kun yritykseni Rohkeushyppy näki päivänvalon. 38 vuotta harjoittelin ja etsin vastausta jälkimmäiseen kysymykseen ja ainakin nyt minusta tuntuu siltä, että Rohkeushypyn perustaminen kuvastaa minulle tarkoitustani tällä maapallolla, omaa elämäntehtävääni.

Rohkeushypyn 1-vuotissyntymäpäivänä on hyvä hetki pysähtyä sen äärelle, mikä on Rohkeushypyn tarkoitus ja sitä kautta minun tehtäväni tässä maailmassa. Kuuntelin Adam Leipzigin Ted Talkin, jossa kerrottiin, miten jokainen voi helposti selvittää oman tehtävänsä tässä maailmassa muutaman peruskysymyksen avulla. Kerron ne alla ja vastaan niihin omalta osaltani. Tee ihmeessä samoin. Olkoon oman elämäsi merkityksen löytäminen tai edes osan siitä oivaltaminen Rohkeushypyn syntymäpäivälahja Sinulle.

Elämäsi tarkoitus 5 kysymyksen avulla

1. Kuka olet?

Olen Reetta Rohkeushypystä. Joskus tosi rohkea ja joskus taas ihan nössö – juuri niin kuin me kaikki. Olen kuitenkin päättänyt tehdä elämästäni parasta mahdollista niillä työkaluilla, joita meillä jokaisella on käytössään – ohjaamalla tietoisesti omia ajatuksiani kohti rakentavia ja positiivisia ratoja, kohtaamalla ja käsittelemällä rohkeasti myös kipeitä tunteita sekä näiden avulla ohjaamaan toimintaani sellaiseksi, että se tukee sekä minua että ympäristöäni parhaalla mahdollisella tavalla. Pyrin myös tietoisesti huolehtimaan omista voimavaroistani, sillä sen avulla minulla riittää energiaa olla aktiivinen toimija omassa elämässäni. Olen opiskellut liiketalous- ja yritysviestintätaustani lisäksi mentaalivalmentajaksi oppiakseni hyödyntämään näitä työkaluja vieläkin paremmin niin itseni, muiden ihmisten sekä yritysten hyödyksi ja avuksi.

2. Mitä haluat tehdä – mikä on sinulle tärkeää, mikä on vahvuutesi, entä intohimosi?

Intohimoni ovat kohtaamiset ja keskustelut erilaisten ihmisten kanssa sekä niistä seuraavat opit ja näkökulmien rikastumiset. Olen hyvä näkemään ihmisissä ja asioissa vahvuuksia sekä mahdollisuuksia. Haluan olla mahdollistamassa sitä, että ihan jokainen ihminen voi tehdä elämästään parasta mahdollista. Haluan jakaa myös muiden käyttöön hyväksi havaitsemiani, konkreettisia työkaluja, joiden avulla tämä on mahdollista. Ennen kaikkea haluan auttaa ihmisiä kohtaamaan ja hyväksymään itsensä sekä uskomaan omiin vahvuuksiin ja osaamiseen. Haluan tehdä maailmasta paremman paikan yksi kohtaaminen kerrallaan.

3. Kenelle haluat tehdä sen?

Ihan jokaiselle, joka haluaa itse olla aktiivisesti oman elämänsä ohjaksissa. Jokaiselle, joka ymmärtää, että emme voi aina muuttaa ulkoisia tapahtumia tai muiden käytöstä, mutta voimme aina valita oman suhtautumisemme, ajatuksemme ja sanat joita käytämme. Jokaiselle, joka on valmis kohtaamaan ja hyväksymään itsensä kokonaisena ja aitona omana itsenään. Kohtaamaan myös omat heikkoutensa ja pelkonsa. Jokaiselle, joka haluaa olla oman elämänsä rohkeushyppääjä. Riittää, että on halu ja päätös olla paras versio itsestään, ei tarvitse tietää miten se tehdään, vaan siinä Rohkeushyppy ja Reetta auttavat alkuun.

4. Mitä nämä ihmiset haluavat tai tarvitsevat?

Kun maailma ympärillä on jatkuvassa muutoksessa, tarvitsevat ihmiset luottamusta itseensä sekä siihen, että he selviytyvät muutoksista menestyneinä ja hyvinvoivina. Uskoa, että heille ja heidän osaamiselleen löytyy aina oma paikkansa ja että heillä on kyky kehittyä ja oppia rajattomasti uutta. Lisäksi ihmiset tarvitsevat konkreettisia työkaluja ja harjoituksia, joilla saavuttaa tätä luottamusta.

5. Mitä muutoksia se saa heissä aikaan?

Lisää tietoisuutta omista kyvyistään ja vahvuuksistaan sekä luottamusta itseensä. Positiivista ja ratkaisukeskeistä elämänasennetta sekä hallinnan tunnetta omasta elämästään. Onnellisuutta, tasapainoa ja hyvinvointia. Samalla vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa sujuvoituu ja syvenee. Parempi yhteys itseen heijastuu parempana yhteytenä muihin.

Sen vuoksi minä ja Rohkeushyppy synnyimme tähän maailmaan

Joko löysit omat vastauksesi vai tuntuuko näihin kysymyksiin vastaaminen hankalalta? Ei hätää, tule mukaan Rohkeushypyn valmennuksiin ja etsitään vastauksia yhdessä.

Ryhmävalmennus
Syksyllä 2018 starttaa kaikille avoin ryhmävalmennus, jossa etsitään yhdessä jokaisen oman elämän tarkoitusta sekä rohkeutta ja voimavaroja saavuttaa se: Rohkeutta ja voimavaroja muutoksiin 

Henkilökohtainen valmennus
Henkilökohtainen valmennus on puolestaan juuri sinulle räätälöityä ja sinun elämäntilanteesi huomioivaa valmennusta.

Yritysvalmennukset – lisää henkistä suorituskykyä, tuottavuutta ja hyvinvointia

Kun yrityksessä työskentelee onnellisia ihmisiä, jotka tietävät vastaukset yllä oleviin kysymyksiin, on myös yrityksen toiminta paljon tuottavampaa. Olisiko siis aika pohtia näitä yhdessä. Tutustu Rohkeushypyn yritysvalmennuksiin tai suunnitellaan juuri teille sopiva kokonaisuus.

Tutustu asiakkaiden kokemuksiin valmennuksista.
Tutustu valmentajaan – Rohkea Reetta ja hänen henkilökohtaiseen muutosmatkaansa.

Voimavaroja ja rohkeutta arkeen sekä muutoksiin myös Rohkeushypyn Facebookista ja Instagramista