momentum_rohkeushyppy

Momentum muutokselle on nyt

Maailma ja ihmisen elämä kulkee sykleissä. Helpoin tapa tunnistaa tämä syklisyys on miettiä omaa arkeasi – omien tunteiden, energian ja voimavarojen tai kiireen tunnun vaihtelua. Välillä elämme tosi hektistä vaihetta ja usein tätä seuraa rauhallisempi suvantovaihe. Tunteet noudattavat usein samaa kaavaa, tänään olet toiveikas ja tunnet olosi hyväksi, huomenna epätoivo ja ahdistus saattaa vallata mielesi.

Isossa kuvassa tämä syklisyys noudattaa usein seitsemän vuoden kaavaa. Moni on kuullut puhuttavan seitsemän vuoden kriisistä parisuhteessa ja monet ihmisen ikäkriisit ajoittuvat seitsemän vuoden välein. Mitä tässä kohtaa ihmisen elämässä sitten tapahtuu? Hän lähtee miettimään omaa elämäänsä ja tyytyväisyyttä siihen. Olenko elänyt omien arvojeni ja toiveitteni mukaan, ja jos en, millaisia muutoksia minun tulisi tehdä. Se, riittääkö rohkeus tarvittaviin muutoksiin, ratkaisee usein onko kohta käsillä kriisi vai ei.

Myös maailma muuttuu sykleissä

Elämme kollektiivisesti sellaisessa hetkessä, jossa moni kauan vallalla ollut instituutio on murroksessa. Tähän ovat vaikuttaneet erilaiset ilmiöt, kuten digitalisaatio ja globalisaatio. Yritysmaailma elää tilanteessa, jossa täysin uudenlaiset ratkaisut vievät markkinaa tai koko palvelun pitkään alalla toimineilta tekijöiltä. Puhutaan yrityselämän disruptiosta. Näistä tutuimpina esimerkkeinä yritykset, kuten Uber, Airbnb. Amazon ja Netflix. Elämme siis aikaa, jolloin muutos on tietyllä tavalla välttämätöntä. Yksi iso, meitä kaikki koskettava muutos, on ilmastonmuutos. Jos ihmiset aikovat tällä maapallolla tulevinakin vuosina asustaa ja hengittää, tarvitaan tekoja, päätöksiä ja muutoksia ihan jokaisen arjessa.

Rohkeutta, olet oikealla polulla

Maailman murheet eivät aina ylety yhden ihmisen arkeen ja voimavaroihin. Usein elämme päivän kerrallaan ja pyrimme suoriutumaan oman elämämme haasteista – pienistä ja vähän isommistakin. Käynnissä oleva murros on kuitenkin tällä kertaa niin suuri, että se heijastuu välttämättömästi myös jokaiseen ihmiseen. Vuodet 2012-2018 ovat olleet isossa kuvassa tietynlaista puhdistautumisen ja selkeyden hakemisen aikaa. Tämä on saattanut näkyä omassa elämässäsi työhön tai ihmissuhteisiin liittyvinä muutoksina; uusi työ, ero, erilleen kasvaminen vanhoista ystävistä. Olet ehkä ottanut rohkeitakin askeleita, mutta palaset tuntuvat edelleen olevan hieman sekaisin ja ilmassa. Kaipaat konkretiaa sille, että valintasi ovat olleet oikeita. Jos olet ollut rohkea ja kuunnellut itseäsi – arvojasi ja sydäntäsi – olet aivan varmasti oikealla polulla ja kuluva vuosi tulee vahvistamaan tätä entisestään. Jaksa uskoa itseesi ja huolehdi, että vietät riittävästi aikaa hiljentymällä esimerkiksi mindfulnessin avulla. Suurin runsaus, rikkaus ja onnistumiset elävät tänä vuonna hiljaisuudessa ja pysähtymisessä.

Henkilökohtainen muutos ei odota

Entäs sitten ne, jotka eivät kerta kaikkiaan pysähdy, vaikka kaikki varoitusvalot palavat punaisella. Tämä on aika, jolloin pysäytys varmasti järjestetään muodossa jos toisessakin. Itse olen tämän ’pysäytyksen’ omalla kohdallani kerran kokenut ja tästä oppineena haluan nyt tarjota työkaluja ja voimavaroja kaikille, jotka niitä kokevat tarvitsevansa. Jokaiselle, joka tuntee nahoissaan, että näin ei voi jatkua, mutta työkalut ja tuki henkilökohtaiseen muutokseen puuttuvat.

Tehdään yhdessä nyt alkaneesta seitsemän vuoden syklistä paras mahdollinen. Sinun näköisesi, sinun unelmiasi tukeva ja näin myös isossa kuvassa maailman kannalta paras mahdollinen. Kun sinulla on voimavaroja ja rohkeutta elää itsesi näköistä ja hyvinvoivaa elämää, jaksat paremmin kannatella myös läheisiäsi, ympäristöäsi ja yhteistä maapalloamme.

Hyppää rohkeasti matkaani!

Seuraava mahdollisuus siihen on keskiviikkona 27.2.2019, klo 17.30-20.00- kaikille avoin ryhmävalmennusilta ’Kohti tavoitteita’. Paikkoja on rajoitetusti (10), joten jos koet, että olet työkalujen tarpeessa, ilmoittaudu mukaan Rohkeushypyn verkkokaupassa.

Rohkeutta ja voimavaroja elämääsi, Reetta

Tutustu asiakkaiden kokemuksiin valmennuksista.
Tutustu valmentajaan – Rohkea Reetta ja hänen henkilökohtaiseen muutosmatkaansa.

Voimavaroja arkeen ja muutoksiin Rohkeushypyn Facebookista ja Instagramista

Kommentoi