tyoelaman murros Rohkeushyppy

Olen tässä, olen läsnä, valmiina tulevaisuuteen

Onnellisen, tasapainoisen ja hyvinvoivan ihmisen elämä on sekoitus nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Kannattaa elää hetkessä, lopettaa turha menneiden tai tulevaisuuden murehtiminen. Nauttia ja havainnoida käsillä olevaa hetkeää kaikilla aisteillaan. Keskittyä juuri siihen tehtävään, jota parhaillaan tekee. Antaa koko huomionsa sille ihmiselle, jonka juuri kohtaa. Pysähtyä, vetää keuhkot täyteen ilmaa ja ihastella ympäröivää luontoa ja sen tarjoamia ihmeitä.

Samaan aikaan tulee valmistautua tulevaisuuteen. Pysyä kartalla siitä, mihin maailma on menossa, jotta pysyy matkassa mukana. Kun ennen tieto oli valtaa, nyt sitä on kyky oppia uutta.

Jalat maassa ja katse tulevaisuudessa

Olen itse ollut aina hieman visionääri. Halunnut asiantuntijatyössä oppia ja jakaa niitä taitoja, joita näen tulevaisuudessa tarvittavan. Olenkin varmasti kokenut muutosvastarintaa enemmän kuin keskivertoihminen, sillä erotuksella, että se ei ole aina ollut omaani. Olen kärsivällisesti ottanut muutostuskaa vastaan ja siitä huolimatta uskonut ja kulkenut kohti tärkeäksi kokemiani päämääriä. 

Valmistaudutko sinä ajoissa vai myöhässä?

Tapasin hetki sitten erään koulutuspäällikön, joka kuunteli kohteliaasti, miten Rohkeushyppy auttaa yksilöitä ja organisaatioita valmistautumaan tulevaisuuden työelämän muutoksiin. Muutoksiin, jotka ennustavat mm. 20-50% työtehtävistä katoavan tai muuttuvan 10-15 vuoden kuluessa. Tapaamisen lopuksi hän kertoi, että uskoo kyllä itse asioiden tärkeyteen, mutta heidän asiakkaansa, yritysjohtajat, eivät valitettavasti osta ”pehmeitä arvoja” ja niihin liittyviä valmennuksia, kuten viestintä- ja vuorovaikutustaidot, itsetuntemus sekä henkilökohtaisten voimavarojen lisääminen. Niinpä. Ihminen on jostain syytä luotu sellaiseksi, että usein muutos kohdataan vasta silloin, kun on jo juostu seinää päin ja kurssia on pakko muuttaa selviytyäkseen. Onneksi myös yrityselämästä löytyy joukko edelläkävijöitä, jotka valmistautuvat jo nyt huomisen tuomiin muutoksiin valmentamalla henkilöstöstään tulevaisuuden ja elämän kestäviä.

You can learn it

Miten jokainen meistä voi valmistautua tulevaan? Tärkeää on pitää mieli avoimena, seurata ajan ilmiöitä – niitä pehmeitä ja itsestä vähemmän tärkeältä tuntuviakin – hyväksyä muutos ja uskoa siihen, että pystyy itse oppimaan ja joustamaan tulevaisuuden mukana.

Tukea tulevaisuuden tuomiin muutoksiin?

Muutoksista voi selvitä menestyjänä ja hyvinvoivana. Ja siihen löytyy tarvittaessa apua ja opastusta. Tutustu Rohkeushypyn henkilökohtaisia voimavaroja lisääviin valmennuksiin yrityksille ja ihan kaikille.

Henkilökohtainen valmennus ja ryhmävalmennus
Yrityksille suunnatut valmennukset 

Tutustu asiakkaiden kokemuksiin valmennuksista.
Tutustu valmentajaan – Rohkea Reetta ja hänen henkilökohtaiseen muutosmatkaansa.

Voimavaroja arkeen ja muutoksiin Rohkeushypyn Facebookista ja Instagramista