Sinun voimavarasi muutokseen

Miten se meneekin niin, että vuoden alku tuntuu kaikista kliseistä huolimatta aina uudelta mahdollisuudelta. Ainakin itse tykkään tehdä pienen välitilinpäätöksen omassa elämässäni – missä mennään ja minne ollaan matkalla. Olenkin pysähtynyt sen äärelle, mitä vuosi 2017 toi elämääni. Olen pannut merkille kaikki arvokkaat opit ja kokemukset, jotka voin ottaa mukaani voimavaroiksi uuteen vuoteen. Osa niistä on opettanut turhautumisella, kivulla tai surulla, osa taas ilolla ja onnistumisilla. Olen huomannut ihmiset ympärilläni, kohtaamiset, joista olen saanut tärkeitä voimavaroja mukaani matkalle. Olen pysähtynyt sanomaan ’kiitos’ ja ‘kiitos hei’. Sillä minä ja sinä voimme päättää, mitä haluamme ottaa mukaamme ja mitä jättää taaksemme. Millaiset asiat vain ottavat ja kuluttavat voimavaroja? Se voi olla haitallinen tapa, työ, joka ei enää tunnu merkitykselliseltä tai ihmissuhde, joka vie kaiken energian, muttei koskaan anna mitään takaisinpäin.

Elämäsi muodostuu arjen pienistä päätöksistä

Vuodenvaihde on hyvä aika tehdä päätöksiä tarvittavista muutoksista, niistä pienistä ja suurista. Arkesi koostuu miljoonista pienistä päätöksistä, joista muodostuu sinun elämäsi. Tiedosta, että jokainen pieni päätös, vie sinua joko lähemmäs tai kauemmas tasapainoista, hyvinvoivaa ja omannäköistä elämääsi. Valinta on useimmissa tapauksissa sinun.

Miksi meillä ei sitten ole läheskään aina voimavaroja tehdä niitä päätöksiä, jotka vievät meitä oikeaan suuntaan ja tuntuvat hyviltä myös pitkässä juoksussa? Kiire, väsymys ja stressi laskevat tahdonvoimaamme sekä kykyä tehdä järkeviä päätöksiä. Tänä aamuna, kun kello soi normaalia aikaisemmin lähteäksesi treenaamaan ennen työpäivää, on niin helppoa ajatella, että nukut vielä hetken. Tai tänä iltana herkkukaappia kolistellessasi, on niin helppoa ajatella, että otat vaan muutaman. Mutta kun ajattelet isoa kuvaa, saatat toistaa näitä huonoja päätöksiä 365 päivää vuodessa. Ja näistä päätöksistä muodostuu sinun elämäsi.

Etsi ja löydä sinun voimavarasi

Olisiko siis aika tehdä yksi hyvä päätös. Päätös, että tänä vuonna sinulla on tarvittavat voimavarat tehdä elämästäsi parempi niillä arjen pienillä päätöksillä. Pysähdy ja mieti, mitkä ovat sinun elämäsi energiaa ja hyvinvointia tuovat voimavarat – niin sisäiset kuin ulkoiset. Mistä sinä nautit ja saat energiaa? Ja muista, että ihminen on kokonaisuus. Keho ja mieli käyvät käsikädessä hyvinvointisi eteen. Kun liikutat toista, myös toinen piristyy. Näin syntyy hyvää tekevä kierre, joka käyntiin lähdettyä ruokkii itseään eteenpäin. Sinun täytyy vain päättää käynnistää se. Kestää hetki rutiinin muutoksen aiheuttamaa epämukavuutta. Pystyt kyllä siihen, kun päätät.

Anna hyvän kiertää

Huolehdi ensin omista voimavaroistasi. Ja sitten päätä, että olet voimavara myös muille ihmisille. Töissä, kotona, harrastuksissa, bussipysäkillä – missä ikinä liikutkin. Varmistu siitä, että tuot huoneeseen enemmän energiaa kuin viet mennessäsi.

Tämä on sinun vuotesi. Tee siitä pienillä päätöksillä hyvää tekevä sinulle ja kaikille ympärilläsi.

Voimavaroja muutokseen -valmennus starttaa Turussa syyskuussa 2018

Yksi konkreettinen ja helppo päätös hankkia lisää voimavaroja oman elämäsi  pieniin ja suuriin päätöksiin on lähteä mukaan yhteiselle muutosmatkalle. Kaikille avoin Voimavaroja muutokseen -valmennus starttaa Turussa 23.1.2018. 

Lue lisää ja hyppää rohkeasti mukaani: Voimavaroja muutokseen -valmennus

Tutustu valmentajaan – Rohkea Reetta ja hänen henkilökohtaiseen muutosmatkaansa.
Tutustu asiakkaiden kokemuksiin valmennuksista.
Lue Rohkeushypyn yritysvalmennuksista
Voimavaroja arkeen ja muutoksiin Rohkeushypyn Facebookista ja Instagramista

Hyppää rohkeasti matkaani!