Tärkein voimavarasi on asenne

Tämän aiheen ympärille kiteytyy joukko sanontoja, jotka kuvaavat kauniin karusti elämän kulkua. Et voi aina valita tuulen suuntaa tai voimakkuutta, mutta voit säätää purjeesi sen mukaan. Se menee juuri näin.

Useimpiin asioihin voimme valita suhtautumisemme, joka puolestaan vaikuttaa – no koko elämäämme.

Olen viime päivinä törmännyt huipputyyppeihin, joiden asenne vetää nöyräksi ja samalla inspiroi. Kuvasimme tällä viikolla videota yrittäjyydestä Varsinais-Suomen Yrittäjille. Meitä oli haastattelussa neljä eri alan yrittäjää. Keskustelut olivat todella rehellisiä ja inhimillisiä.  Oli aivan mahtavaa kuunnella kolmea yrittäjä-kollegaani. Kaikki erilaisista taustoista, jokaisella oma tarinansa. Yksi sana nousi keskusteluista kirkkaimpana mieleeni ja se on ’asenne’. Kaikkia heitä yhdisti samankaltainen asenne – kiehtova sekoitus rehellistä nöyryyttä, sisukkuutta ja tietoista positiiviseen suunnattua ajatusmallia.

Ajatuksia voi hallita

Tiedätkö, että ajatuksia on todellakin mahdollista hallita. Kun opit ohjaamaan ajatuksiasi kohti rakentavampia ratoja, myös tunnekokemus muuttuu sinua vahvistavaan ja eheyttävään suuntaan. Kaikki lähtee aktiivisesta tiedostamisesta. Kun ajatus lähtee haitalliseen, sinua vahingoittavaan suuntaan, tulee sinun ensin huomata ja sitten pysäyttää se. Ai miten ajatuksen voi pysäyttää? No ihan vaan sanomalla sille hiljaa mielessäsi ’stop’. Hyvä tapa on myös mielessään katsoa itseään ja tilannettaan hieman kauempaa, ikään kuin lintuperspektiivistä. Etäisyyden ottamisella saa myös tunnekokemusta laimennettua.

Huolehdi voimavaroistasi

Tämäkin asia on helpompaa silloin, kun yleinen energiataso on plussan puolella eikä kiire vie sinua päättömästi tilanteesta toiseen. Huolehdi siis voimavaroistasi niin hyvin kuin mahdollista.

Ja kyllä,

Ihmisillä on erilaisia lähtökohtia, mutta hyvätkin lähtökohdat voi pilata väärällä asenteella.

Mieti sitä.

Aina ei yksin osaa ja pysty. Rohkeushyppy ja Reetta auttavat sinua ja organisaatiotasi kääntämään ajatusmalleja ja asennetta kohti vahvuuksia, positiivisuutta ja mahdollisuuksia. Lähdetään yhdessä etsimään rakentavia ajatusmalleja, jotka siivittävät sinut menestykseen ja hyvinvointiin.

Tutustu Rohkeyshypyn valmennuksiin yksityisille ja yrityksille:

Henkilökohtainen valmennus ja ryhmävalmennus
Yrityksille suunnatut valmennukset 

Tutustu asiakkaiden kokemuksiin valmennuksista.
Tutustu valmentajaan – Rohkea Reetta ja hänen henkilökohtaiseen muutosmatkaansa.

Voimavaroja arkeen ja muutoksiin Rohkeushypyn Facebookista ja Instagramista