Voimavaroja arkeen

Jokainen tietää sen tilanteen elämässä, kun täytyy puskea vielä vähän kovempaa ja pidemmälle. Ison projektin dead line lähestyy töissä tai kotona, ja hommia tehdään kelloon katsomatta.

Saat homman hoidettua maaliin, energiaa riittää juuri ja juuri loppuun saakka äärimmilleen viritetyssä kehossa ja mielessä. Mitä sen jälkeen tapahtuu? Energiatasosi romahtavat ja olet aivan kuitti – kaikilla elämänalueillasi. Voit kirjaimellisesti tuntea, miten energiavarastosi ja voimavarasi on imetty viimeistä pisaraa myöden loppuun. Ja ikävät uutiset ovat siinä, että tämän varaston täyttäminen ei käy hetkessä, vaan vie aikaa ja vaatii taas uusia ponnisteluja. Tyhjästä ämpäristä on kuitenkin vaikeaa ammentaa.

Toimi ennen kuin pankki on tyhjä

Miten tämä näkyy elämässäsi? Olet väsynyt, haluton aloittamaan tai kokeilemaan mitään uutta ja itsetuntokin on heikoilla kantimilla. Tahdonvoimasi on nollassa ja aivan perusasiat tuntuvat suurilta ponnistuksilta. Onko sitten järkevää jojoilla omien voimavarojensa kanssa? Vai pitäisikö elämä laittaa balanssiin jo siinä kohtaa, kun siihen on vielä voimavaroja. Käyttää tahdonvoimansa siihen, että osaa asettaa rajat omien voimavarojensa käytölle.

Mistä lisää voimavaroja?

Kaikki tietävät ja tunnistavat liiankin hyvin asioita, jotka vievät voimavaroja. Mistä niitä sitten voi saada lisää? Tasapainoinen, terveellinen elämä: riittävä uni, säännöllinen ja sinulle sopiva liikunta sekä ruokavalio ovat hyvät lähtökohdat. On kuitenkin tärkeää panostaa myös henkisiin voimavaroihin ja ihmissuhteisiin.

Kaikki yllä mainitut käyvät käsi kädessä ja tukevat toisiaan. Ja on ihmeellistä, miten kohennus yhdellä osa-alueella vaikuttaa kuin taikaiskusta kaikkiin muihinkin. Kun liikut enemmän, haluat syödä järkevämmin sekä terveellisemmin ja unesi on laadukkaampaa. Myös henkinen vireystasosi on parempi ja olet aivan varmasti parempaa seuraa ympärilläsi oleville ihmisille.

Hyvä lähtökohta on pysähtyä miettimään, mistä asioista sinä nautit ja tykkäät elämässäsi. Sen jälkeen lisäät näitä säännöllisesti arkeesi pieninä annoksina kaikkien velvollisuuksien lomaan. Lupaan, että myös velvollisuudet on helpompaa hoitaa, kun välillä on täyttänyt energiapankkiaan.

Aina eivät omat voimavarat riitä

Mitä, jos voimavarat on käytetty loppuun jo kauan sitten eikä tilanne lähde itsestään korjaantumaan? Saatat olla yksinkertaisesti liian väsynyt. Koska harva meistä voi vetää peittoa korviin ja nukkua karhun tavoin talviunta, saatat kaivata vinkkejä arjessa palautumiseen – pieniin rentoutumisen ja rauhoittumisen hetkiin, jotka täyttävät energiapankkiasi. Tai sinulla saattaa olla haitallisia ajatus- ja toimintamalleja, jotka vievät energiaa ja kuormittavat sinua kuin varkain. Näitä voimavarasyöppöjä on mahdollista tutkailla ohjatussa voimavaravalmennuksessa. Ja mikä parasta, löytää konkreettisia keinoja vapautua niistä.

Rohkeushyppy ja Reetta auttavat sinua löytämään voimavaroja ja positiivista energiaa, jotta voit saavuttaa  kokonaishyvinvointia sekä tasapainoa elämääsi.

Tutustu Rohkeyshypyn valmennuksiin yksityisille ja yrityksille:

Henkilökohtainen valmennus ja ryhmävalmennus
Yrityksille suunnatut valmennukset 

Tutustu asiakkaiden kokemuksiin valmennuksista.
Tutustu valmentajaan – Rohkea Reetta ja hänen henkilökohtaiseen muutosmatkaansa.

Voimavaroja arkeen ja muutoksiin Rohkeushypyn Facebookista ja Instagramista

Voimavaroja muutokseen -valmennus starttaa Turussa 23.1.2018

Yksi konkreettinen ja helppo päätös hankkia lisää voimavaroja oman elämäsi  pieniin ja suuriin päätöksiin on lähteä mukaan yhteiselle muutosmatkalle. Kaikille avoin Voimavaroja muutokseen -valmennus starttaa Turussa 23.1.2018. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: Voimavaroja muutokseen -valmennus

Hyppää rohkeasti matkaani!