YES Talk feat. Rohkeushyppy -podcast alkaa

Yrittäjämäinen asenne ja toimintatapa on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. YES-verkoston yrittäjyyskasvatusaiheinen podcast alkaa keskustelulla asenteesta. Mitä ominaisuuksia yrittäjyyshenkisyyteen kuuluu ja miten voin itse treenata yrittäjämäistä asennetta?

Juonsin vuonna 2020 YES-verkoston tuottaman YES Talk feat. Rohkeushyppy-podcastin neljä ensimmäistä jaksoa, joiden kautta YES Verkosto ja Rohkeushyppy halusivat tarjota voimavaroja, rohkeutta ja konkreettisia työkaluja muutostilanteisiin. Podcastissa keskustellaan muun muassa rohkeudesta, omista vahvuuksista ja yhteistyöstä.

Yrittäjämäistä asennetta voi harjoitella ja oppia

Ensimmäisen YES Talk -podcastin aiheena on yrittäjämäinen asenne. Miksi se on nyt tärkeämpää kuin koskaan ennen ja mitä se pitää sisällään?

Yrittäjämäinen asenne on ennen kaikkea kiinnostunutta uteliaisuutta, oppimisen iloa ja mahdollisuuksien näkemistä siellä, missä muut näkevät esteitä. Voit hyödyntää yrittäjämäistä asennetta ja toimintatapaa kaikkialla elämässäsi, Viinanen muistuttaa.

Viinanen puhuu podcastissa kuluvasta kevään 2020 tuomista muutoksista jokaisen elämään. Muutos ja poikkeusajat voivat viedä voimavarjoja, ja Viinanen käy läpi eri tapoja, joilla omia voimavarojaan voi lisätä.

Toisaalta poikkeustilanne avaa myös lisää mahdollisuuksia yrittäjyydelle. Ihminen pysähtyy miettimään, voisinko tehdä jotain uutta? Tai jotain eri tavalla?

Yrittäjämäiseen asenteeseen liittyykin vahvasti kokeileminen ja kokeilukulttuuri. Monissa meissä elää vahvana epäonnistumisen pelko, joten miten kokeilevampaa asennetta pystyisi treenaamaan?

Viinanen neuvoo kääntämään ajatukset oppimiseen.

– Usein ajattelemme, että asiat on lopullisia. Muutostilanteessa voi kuitenkin ajatella niin, että voin kokeilla jotain, mutta aina voi tulla takaisin. Kannattaa myös ajatella niin, että prosessi on arvokkaampi kuin lopputulos: arvo tulee oppimisesta.

Podcastissa puhutaan myös paljon rohkeudesta ja sen merkityksestä. Mistä rohkeus muodostuu ja mitä muita ominaisuuksia yrittäjyyshenkisyyteen kuuluu? Entä mitä Viinanen tarkoittaa, kun hän puhuu arkirohkeudesta tai nössörohkeudesta?

Artikkeli on alunperin julkaistu YES-verkoston nettisivuilla 26.5.2020.

Kuuntele koko podcast jakso Spotifysta tai YES-verkoston nettisivuilta!

Jotta saat podcastista mahdollisimman paljon hyötyä, ota haltuun jaksojen teemoihin liittyvät tehtävät. Löydät ne täältä.