YES Talk feat. Rohkeushyppy -podcastin kolmas jakso

Koulussa ja vapaa-ajalla saadun yrittäjyyskasvatuksen ansiosta parikymppinenkin nuori voi olla jo yrittäjänä vanha tekijä. YES Talk -podcastissa kuulemme yhden nuoren kokemuksia yrittäjyydestä.

YES Talk -podcastissa jutellaan tällä kertaa, millaista on toimia nuorena yrittäjänä.

Podcastin kolmannessa jaksossa yrittäjä ja YES Kummi Reetta Viinanen haastattelee 20-vuotiasta Heta Loukiaista, joka pyöritti kesän ajan nuoresta iästään huolimatta jo kolmatta yritystään, Kupittaan siirtolapuutarhan kesäkahvilaa.

Kesätyö yrittäjänä löytyi 4H-yhdistyksen yrittäjäkurssilta, jolla Loukiainen kuuli mahdollisuudesta päästä kesäkahvilan pitäjäksi. Aiempaa yrittäjyyskokemusta Loukiaisella oli jo lukio- ja yläkouluajoilta, jolloin hän pääsi kokeilemaan yrittäjyyttä lukion yrittäjyyskurssilla ja 4H-yrittäjänä.

– Tällä kertaa pidin tarkemmin kirjanpitoa kuin 13-vuotiaana, tein kaikki täsmällisemmin ja tiesin vähän etukäteen, mitä piti ottaa huomioon, Loukiainen kertoo.

Kesäkahvillassa yrittäjyyteen yhdistyi onnistuneesti Loukiaisen kiinnostus leivontaan.

– Tykkään tosi paljon leipoa. Mutta koska asun tällä hetkellä yksin, niin isosta annoksesta kaikki ei tule menemään. Oli kiva, että pystyi leipomaan muille.

Kokemuksia, uusia taitoja ja vinkkejä

Mitä Loukiainen oppi yrittäjyydestä kesän aikana – mikä asiat sujuivat helposti, mitä kaikkea piti ottaa huomioon ja mitkä koulussa opitut asiat tukivat yrittäjyyttä?

Loukiainen kertoo myös yrittäjyyden parhaista puolista ja haasteista sekä antaa vinkit muille yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille – ja miksei ihan kaiken ikäisille.

Artikkeli on alunperin julkaistu YES-verkoston nettisivuilla 1.9.2020.

Kuuntele YES Talk -podcastin kolmas jakso Spotifysta tai YES-verkoston nettisivuilta!